EN / NL

VR IN CAMPAGNES

De resultaten liegen er niet om; VR is BOOMING! Wat tien jaar geleden nog science fiction was is nu realiteit. Virtual reality; je ziet het overal en ook steeds meer in de reclamewereld.

Zo lanceert Samsung deze maand een VR campagne voor de Nederlandse markt. Eerder schreven wij ook al een blog over VR. Toen stond het nog in de kinderschoenen en werd het vooral voor gaming gebruikt. Om niet achter te blijven moet je, je als bedrijf afvragen of VR ook geschikt is voor jouw campagne.

VR Commercial

Nike lanceerde vorige jaar al als eerste grote bedrijf een VR commercial. Deze TVC onderscheidt zich ten opzichte van andere commercials, omdat je niet alleen toeschouwer bent, maar ook deelnemer van het spel. Door de VR bril waan je, je in de echte wereld van een profvoetballer. Nike spreekt hiermee voornamelijk een jonge doelgroep aan.

Wellicht komt jouw doelgroep ook in aanmerking voor VR?

Nike Hypervenom II – Virtual Reality Experience

Laagdrempelig

Steeds meer consumenten hebben een VR bril in hun bezit en dat maakt deze advertentie mogelijkheid laagdrempelig. De consument meegenomen in een virtuele wereld die gebaseerd is op de werkelijkheid. Hierdoor kun je als adverteerder een wereld creéren die in eerste instantie niet doet overkomen als een advertentie. Doordat je doelgroep entertaint en indirect reclame maakt hebben zij niet meteen door dat het een advertentie is. Een consument zal minder snel afhaken en langer geboeid blijven door het hoge entertainmentgehalte. Kortom; VR is uitermate geschikt om het verhaal achter jouw merk te vertellen.

Samsung – The world is 360

Total experience

Van customer journey naar customer experience, dat is het effect van VR. Met VR creéer je de beste ervaring voor de consument. VR gaat net even verder dan een traditionele video. Waar je bij traditionele video kijkt en aanschouwt, word je bij virtual reality echt meegenomen waardoor je het beleeft en ervaart. Je kunt de consument bijvoorbeeld meenemen in het productieproces van jouw bedrijf. Zo beleeft de consument het hele proces van grondstof tot eindproduct.

Wil je de menigte voor zijn en voorkomen dat jouw commercial een uit een dozijn is? Start dan vandaag nog met een VR campagne.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 Replies to “VR IN CAMPAGNES”

  1. Hi, is anybody here interested in online working? It’s simple survey filling.
    Even 10$ per survey (ten minutes duration).
    If you are interested, send me e-mail to hansorloski[at]gmail.com

reacties«1234