EN / NL

VIDEO IN SOCIAL MEDIA MARKETING

De digitale omgeving maakt een razendsnelle ontwikkeling mee. Niet alleen aan de kant van de marketeers, maar vooral ook aan de kant van de consument. Vraag en aanbod spelen meer dan ooit op elkaar in en maken het elkaar tegelijkertijd ontzetten moeilijk. Het was al geen makkelijke opdracht om de aandacht van je doelgroep te trekken maar het wordt marketeers alleen maar moeilijker gemaakt door het aantal online mogelijkheden die alleen maar toenemen. Een van die mogelijkheden is online video marketing. Ook deze mogelijkheid kun je weer op oneindig veel platformen kwijt.

In 2016 was online video marketing al steeds meer aanwezig maar de afgelopen maanden is het geëxplodeerd. Facebook live werd gelanceerd in 2016 en zal zich, binnen 5 jaar, ontwikkelen tot het platform waar de meeste video content op te vinden zal zijn volgens Mark Zuckerberg.

Online video’s zijn tegenwoordig niet alleen platte filmpjes waar je naar kunt kijken maar ze zullen ook steeds meer interactie bevatten. Hieronder volgen een aantal voorbeelden waar steeds meer gebruikt van gemaakt wordt om de aandacht van de consument te trekken.

LIVE VIDEO’S IN SOCIAL MEDIA MARKETING

Live video’s zijn filmpjes die je “live” maakt en tegelijkertijd online deelt op Social Media. Deze filmpjes blijven maximaal 24 uur staan en verdwijnen daarna. Het kan een strategie voor een reclamebureau zijn om een inkijkje te geven in creatie- en productiedagen, je eigen bedrijf en om de sfeer te delen. Dit maakt de band met je consument wellicht een stuk persoonlijker, je stelt je als bedrijf meer open en je laat realiteit zien. Men stelt tegenwoordig realiteit boven kwaliteit. Ze worden door zo’n live video niet alleen persoonlijk betrokken maar je houdt de geloofwaardigheid van zo’n filmpje ook erg hoog omdat er niet mee gesjoemeld kan worden doordat het live opgenomen en gedeeld is.

Steeds meer bedrijven gaan ook gebruik maken van Facebook Live Prijzen. Dit zijn video’s die prijsvragen bevatten en als je mee doet door middel van een Like te plaatsen bij je favoriet, maak je kans om een prijs te winnen. Je ziet dan direct hoeveel mensen er kijken en hoeveel er reageren en dus meedoen in je prijsvraag.

Macdonald’s is een voorbeeld van een brand die regelmatig haar producten online post en daaraan een prijsvraag hangt. Deze prijzen komen in beeld bij een X aantal kijkers. Omdat het geliked en gedeeld wordt, krijgt het bericht een groter bereik en wordt daarnaast ook steeds interactiever. Als kijker krijg je het gevoel dat je samen ergens bij hoort en deel van uitmaakt. Dit is het meest krachtige middel van Facebook Live Prijzen.

HOW-TO-VIDEO’S IN JE SOCIAL MEDIA STRATEGIE

Dit soort video’s worden steeds populairder. Mensen zijn opzoek naar sneller en eenvoudige uitleg over een bepaald product hoe ze het moeten gebruiken. Ze lezen geen handleiding meer en willen geen urenlange uitleg horen. Alles moet overzichtelijk zijn. “How to video’s” zijn dé oplossing voor dit probleem. Vooral de bedrijven binnen de food industrie maken gebruik van dit soort filmpjes. Ze laten bijvoorbeeld zien hoe een gerecht bereid moet worden, uiteraard promoten ze tegelijkertijd hun product. Vaak wordt dit gedaan in de vorm van stopmotion omdat dit overzichtelijk en professioneel eruit ziet.

Shoq Creative Studio creëerde en produceerde de afgelopen maanden een online campagne voor Bertolli die door middel van Stopmotion laat zien hoe je heerlijke (Italiaanse) gerechten kunt bereiden met Bertolli producten. Wil je meer details weten? Bekijk dan hier onze case over Bertolli!

Daarnaast kun je natuurlijk ook gemakkelijk zelf how-to video’s maken! Neem je kookkunsten op, laat ze bij het editen versneld afspelen en zo heb je in vogelvlucht je eigen recept! Handig voor jezelf maar ook voor anderen, of om te delen op Social Media!

KORTERE FILMPJES OP INSTAGRAM

Instagram heeft in 2015 de app “Boomerang” gelanceerd die ook erg gewild is onder verschillende doelgroepen. Wat erop lijkt, maar niet helemaal hetzelfde is, zijn zogenaamde “GIF-jes”. Korte filmpjes die blijven afspelen. Het verschil zit hem in dat Boomerang van voor naar achter afspeeld en vice versa. GIF-jes daarentegen worden geloopt waardoor het filmpje telkens opnieuw afgespeeld wordt.

Zo post Shoq Creative Studio ook regelmatig korte filmpjes op Instagram, of voor een klant om op Social Media te plaatsen! **Zie de afbeeldingen hieronder!**

GEBRUIK VIDEO IN JOUW SOCIAL MEDIA MARKETING

Authenticiteit, autoriteit en vertrouwen zijn 3 kernwoorden die nog steeds bovenaan staan als het gaat om content creatie. Veel mensen prefereren realiteit boven kwaliteit, waardoor het wel wat makkelijker gemaakt wordt voor marketeers om online video content te creëren ondanks de snel groeiende digitale wereld. Al met al zal video content alleen maar belangrijker worden en het zal andere content steeds meer gaan overheersen. Het mag dan ook zeker niet ontbreken in jouw marketing strategie! Ben je benieuwd naar de werkwijze van Shoq Creative Studio, neem dan even een kijkje hier!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 Replies to “VIDEO IN SOCIAL MEDIA MARKETING”

  1. ome people, especially those running on busy daily schedules tend to use the pills to help maintain weight since they can not afford to follow all the diet programs. This is not advised. It is recommended that one seek advice from a professional in this field before using the pills. This can save one from many dangers associated with the misuse.

    The diet pills should always be taken whole. Some people tend to divide the pills to serve a longer period of time. This is not advised and can lead to ineffectiveness. If it is required that one takes a complete tablet, it means that a certain amount of the ingredients are required to achieve the desired goal. It is also recommended that one does not crush the pill and dissolve it in beverages. Chemicals found in beverages have the potential of neutralizing the desired nutrients in the pill thereby leading to ineffectiveness. The best way to take the tablets is swallowing them whole with a glass of water.

    https://www.cialissansordonnancefr24.com/cialis-et-alcool/

reacties«123