EN / NL

STAND OUT IN THE CROWD

STAND OUT IN THE ONLINE CROWD!

In 2018 zou het je 5 miljoen jaar kosten om het aantal video’s dat per maand online komt te bekijken. Per maand zou je 6 miljoen Dvd’s moeten bekijken om alle VoD verkeer te moeten hebben gezien. En zal meer dan 80% van al het internetverkeer uit video bestaan. Dit zijn keiharde cijfers die zeggen: Video is booming! Zowel online als offline.

Je kunt niet meer achterblijven. Maar.. als iedereen video maakt hoe kun je dan online opvallen met jouw video? Hoe spreek je jouw doelgroep aan? En hoe zorg je dat jouw doelgroep je kunt vinden. De komende jaren zijn dit de uitdagingen voor onder andere marketeers en brandmanagers.

Het is lastig. Er is helaas geen standaard succesformule. Maar er zijn wel handvatten. Bedenk ten eerste goed wie je doelgroep is. Consumenten zijn meer gericht op emotie en gevoel. Beleving staat centraal: humor en hartverwarmende video’s worden online het meest gedeeld. Bedrijven zijn meer gefocust op inhoud.

Kruip vervolgens in de huid van je doelgroep: Wat is voor hen interessant? Waar zullen ze de video op bekijken of willen bekijken? Denk dus ook na over het medium waarop je jouw video plaatst en de context waarin je jouw video te zien is. Even tactisch als over de verkoop van je product. Dan bedenk je immers ook welke winkel(s) het product moeten verkopen. En als laatste.. vergeet ook geen aandacht te schenken aan de tekstuele beschrijving zoals de titel van jouw filmpje.

Het mediaplatform moet passen bij jouw filmpje. Bedenk bijvoorbeeld welke blogsites voor jouw doelgroep relevant zijn en een groot bereik hebben. Publicatie op FB is slim als je een groot bereik wilt hebben. YouTube helpt je om gemakkelijk vindbaar te zijn via Google. Elk platform heeft zijn eigen pro’s en con’s. Wat misschien nog wel belangrijker is, is dat je jouw filmpje gemakkelijk online vindbaar is.

Dit doe je door slim na te denken over de tekstuele beschrijving ervan. Bedenk niet alleen een pakkende titel, maar bedenk ook met welke woorden jouw doelgroep het filmpje zou zoeken. En hoe je gevonden wilt worden? Gebruik deze in de titel, in het onderschrift en tags. Onderzoek welke mogelijke andere (video)content geassocieerd kan worden met de woorden die jij gebruikt om je filmpje te beschrijven. Past deze match? Wat betekent de match voor jouw merk? Wat zijn de spill over effecten?

Door combinatie van begrip van jouw doelgroep, een unieke en creatieve video, kennis van media en een edgy ‘slimme’ tekst zal jij jezelf onderscheiden van de rest!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *