EN / NL

INTERACTIEVE VIDEO’S

INTERACTIEVE VIDEO’S

Een interactieve video kan de oplossing zijn om de betrokkenheid van de kijker te vergroten en de video persoonlijker te maken.

De interactieve video keert weer terug! Merken die een videocampagne opzetten willen dat een video views, likes en shares krijgen. Het begint bij een goed concept, uitvoering en een mediaplan. Toch is dit voor zowel het merk als voor de producent lastig. Iedere kijker heeft andere criteria waar een video aan behoort te voldoen. Een interactieve video kan de oplossing zijn om de betrokkenheid van de kijker te vergroten en de video persoonlijker te maken.

Er zijn verschillende vormen van interactieve video’s. Zo zijn er video’s waarbij de kijker zelf de regisseur is. En graag zijn versie van de video samenstelt. Of door extra informatie aan te bieden in de video kan een kijker zelf bepalen wat relevant is. Ideaal bij promotiefilms voor de retail sector. Terwijl je de video afspeelt kan de consument op een product klikken en krijgt de hij of zij direct de gewenste informatie. Er zijn zelf mogelijkheden om het product meteen aan te schaffen. De consument bepaalt dus zelf wat voor hem of haar interessant is.

Zoals bijvoorbeeld deze interactieve video van KIA. Ter promotie van hun nieuwe Forte Koup.

(Duurt wat langer. Is een korte film en wordt pas interactief rond de 2 min.)

IA Video van Kia:

Of deze interactieve video van Dylans “Like a rolling stone”. Tijdens het nummer zap je door meerdere TV-programma’s terwijl de mensen in het programma lip sync zingen op het nummer.

Bob Dylan: “Like a Rolling Stone”:

De mogelijkheden zijn onbeperkt:

Met interactieve video’s krijgt de klant ook veel inzicht in het kijkgedrag van de consument. Zo kunnen we alle activiteiten van de consument meten tijdens het afspelen van de video. Een formulier plaatsen, e-mail velden toevoegen, door klikken naar de website, email versturen vanuit de webvideo, hoofdstukdindeling met doorklik naar hoofdstuk of paragraaf in video, plannen van een afspraak in de video, bekijken van objecten zoals huizen, keukens, kleding, auto’s en leads genereren.

Wilt je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *