EN / NL

BEDRIJFSFILM LATEN MAKEN

Bedrijfsvideo

Een bedrijfsvideo laten maken, kan aanzienlijk helpen je bedrijf in de schijnwerpers te zetten. Bedrijven vertegenwoordigen steeds vaker hun geschiedenis, visie of diensten in de vorm van een animatie of live-action video.

Maar welke van de twee werkt nou het beste? Wij zetten de voor- en nadelen op een rijtje!

Live-action bedrijfsvideo

Voordelen

Persoonlijker: Live action video zijn echte beelden. Dit biedt de mogelijkheid de persoonlijke kant van een organisatie, bedrijf, product of medewerker in beeld te brengen. Door deze persoonlijke benadering, heb je meer kans dat de kijker een emotionele connectie krijgt met je video, en met hetgeen wat je presenteert.

Authentiek: Door gebruik te maken van echte personen en locaties, creëer je een authenticiteit in je video. Iets dat bij animatie soms moeilijk te creëren is.

Fysieke producten: Wanneer je bedrijf echte, fysieke producten maakt, dan is een live-action bedrijfsvideo een goed middel om die producten te presenteren en tot leven te brengen.

Flexibel: Animaties vereisen een strak script en scenario. Over het algemeen kan je met live-action video wat flexibeler zijn. Shots opnieuw nemen of wijzigen gaat een stuk makkelijker.

Nadelen

Onvoorspelbaar: Soms gaan dingen mis, hoe goed je ze ook voorbereid. Live-action video zijn opnames van de werkelijkheid, en daar komen ook onvoorspelbare momenten in voor. Zo kan je te maken krijgen met mensen/objecten die verkeerd in beeld komen, een spontane regenbui of achtergrondlawaai. Allemaal factoren die de kwaliteit van je video kunnen beïnvloeden.

Animatie bedrijfsvideo

Voordelen

Doe-het-zelf: Bij animatievideo is de wereld aan jou om ontwikkeld te worden. Karakters, scenes, overgangen, je bepaalt allemaal zelf hoe je het eruit wilt laten zien.

Dichtbij huis: Omdat je de vormgeving zelf in handen hebt, kan je zelf bepalen hoe de stijl eruit gaat zien. Zo kun je de vormgeving afstemmen op de huisstijl van je bedrijf, om het voor de kijker herkenbaar te maken.

Simpel: Bedrijfs- of productinformatie kan soms erg ingewikkeld zijn. Met behulp van animaties kan je diensten en producten die in het echt weinig tot de verbeelding spreken, toch behapbaar maken voor de kijken.

Nadelen

Copy-cat: Animatie is populair, vooral bij start-ups. Er zijn inmiddels talloze geanimeerde bedrijfsvideo’s, waardoor het lastig is om iets onderscheidend en authentiek neer te zetten.

Conclusie

Voor beide vormen van video valt dus wat te zeggen. Het beste wat je kunt doen is bepalen wat het doel is van de bedrijfsvideo, wat je wilt gaan zeggen, en wat je uiteindelijk wilt dat de kijkers gaan doen na het bekijken van je video.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *