EN / NL

B2B VIDEO’S

B2B Video’s

In de B2C-sector wordt online video al langer gebruikt om de consument te binden aan een merk. Maar nu zet de B2B-markt ook steeds vaker online video’s in. Helaas zijn deze video’s vaak saai, te serieus en langdradig. Waarom? Het zijn toch ook mensen!

In de B2C sector haalt de klant vaak voor online alles uit de kast om een pakkende videocampagne te maken. Want de identiteit en het imago van het merk moet bij de consument achterblijven en aansporen tot binding. Maar juist bij B2B is het merk vaak veel serieuzer, zakelijker en politiek correct. Merken zijn bang dat ze dan niet serieus genomen worden. En dat is raar omdat je zaken doet met mensen en ook business mensen hebben associaties met inspirerende, positieve video’s.

Waar moet iedere video aan voldoen om succesvol te zijn:

  • Zorg dat de film een positieve indruk achterlaat bijvoorbeeld sympathie, een gevoel van intimiteit, inspiratie of humor. Consumenten waaronder ook zakelijke gebruikers hebben eerder de neiging om een product aan te schaffen wanneer zij de video leuk vinden.
  • Zorg dat het verhaal duidelijk, overzichtelijk en niet te ingewikkeld is. De USP van het product moet goed naar voren komen.
  • Zorg ervoor dat de identiteit van het merk in de film goed in de film aanwezig is. De kijker moet wel de link maken met het merk anders onthoud de consument de afzender niet.
  • Ben uniek in je uitvoering en je verhaal.

Even wat leuke video’s voor B2B:

1.The break Up- Microsoft:

2. The Hamster stunt- Volvo trucks:

Met name bij Volvo hebben ze gebruik gemaakt van de succesfactoren van online video: een kwalitatief goede video waarin humor wordt gerelateerd aan het product, gecombineerd met het tonen van de USP van het product. Zie de film die Volvo trucks maakte met Jean Claude van Damme genaamd de ‘Epic split’. Deze film kreeg online veel aandacht.

3. Epic Split- Volvo Trucks

Mocht je van plan zijn om een online B2B-video te (laten) maken, houd deze succesfactoren dan in je achterhoofd. Want op deze manier ben je je concurrenten altijd een grote stap voor.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *